Llicència Creative Commons

Creative Commons License
Bloc del Curs PUBLICACIÓ DE CONTINGUTS WEB 2.0 by DOLORS SEGURA is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain License.

dimarts, 10 de juliol del 2012

SUÏSSA

Suïssa (en alemany: die Schweiz; en francès: la Suisse; en italià: Svizzera; en romanx: Svizra; en llatí: Helvetia), oficialment la Confederació Suïssa (en alemany: Schweizerische Eidgenossenschaft; en francès: Confédération Suisse; en italià: Confederazione Svizzera; en romanx: Confederaziun svizra) en llatí Confœderatio Helvetica, és un Estat alpí sense accés al mar localitzat a Europa central, i amb una superfície de 41.285 km². Suïssa és una república federal integrada per 26 cantons. Berna és la seu de la federació, i la capital de facto, mentre que els centres econòmics són les ciutats globals de Ginebra i Zuric. Suïssa gaudeix d'alts nivells de llibertat econòmica, d'immigrants i d'un ambient de negocis internacional.

Limita amb Alemanya, França, Itàlia, Àustria i Liechtenstein. Ha tingut una llarga història de neutralitat—no ha estat en guerra des de 1815—i és seu de moltes organitzacions internacionals, com ara la Creu Roja, l'Organització Mundial de Comerç i les oficines europees de l'ONU. Suïssa és un estat multilingüe; quatre són les llengües oficials: alemany, francès, italià i romanx. Suïssa s'establí l'1 d'agost, 1291; aquesta data se celebra cada any com la diada nacional suïssa.

5 comentaris:

  1. Suïssa és un país petit però molt interessant. Les fotos són molt boniques.

    ResponElimina
  2. Jo l'any 1992 vaig fer un viatge començant per Ginebra i pujant fins a Interlaken. El que mé em va cridar l'atenció va ser com mica en mica anava canviant el paissatge. Recordo que va ser un viatge molt interessant i del que sempre he dit que he de repetir.
    M'han portat molts record les fotografies del ponts, les muntanyes... Com que ja fà molts anys, veig que no puc deixar passar gaire temps mes. I així que pugui i tornaré.

    ResponElimina
  3. Hola soy abdelhamid me gusta tu bloog

    ResponElimina
  4. Hola Dolors, aquest missatge es una practica del curs

    ResponElimina